תפריט

5 הטיפים היעילים ביותר לסטודנטים לקראת תקופת מבחנים 

5 הטיפים היעילים ביותר לסטודנטים לקראת תקופת מבחנים

תקופת המבחנים מתקרבת, והאתגרים הם בלתי נמנעים. אבל לחוי ארנפלד יש חדשות עבורנו: הסטרס הוא לא בלתי נמנע! אפשר לעבור את התקופה הזו בשלום ולקבל ציונים כמו בחלום. איך? הנה 5 הטיפים היעילים ביותר לסטודנטים לקראת תקופת מבחנים  שיובילו אותנו הסטודנטיות להצלחה, בלי לוותר על הנאה מהדרך. 

 

לנצל את הידע שכבר יש לנו

ממצאים מחזית המחקרים בתחום מדעי המוח, מוכיחים שוב ושוב: המוח פלסטי וגמיש פי כמה ממה שנדמה לנו. גם בגיל בוגר, נוצרים בו קשרים חדשים ללא הרף. תהליך יצירת הקשרים מכונה סינפטוגנזה, שילוב של גנזה – יצירה וסינפסה – קשר בין 2 תאים במוח. למעשה, מוכיחים המחקרים, שכל הידע במאגר הזיכרונות שלנו, נוצר ע"י קישור של מידע חדש לידע קיים.

ככל שהמידע החדש מקושר יותר לידע שכבר יש לנו, כך הוא מעוגן בקשרים רבים יותר במוח וממילא נאחז טוב יותר בזיכרון. במחקרים שנערכו ע"י פסיכולוגים קוגניטיביים, הראו נבדקים שקישור הידע לעצמם או לדברים בעלי משמעות גבוהה עבורם, הוכח כיעיל ביותר לזכירה.

ננסה לקשר את החומר לעצמנו: לתכונות שלנו, לאירועים בחיינו, ואפילו למקומות שאנו מכירים. אם יש לנו כבר ידע קיים בנושא מסוים, נקשר גם אליו את הידע החדש. הידע הקיים מעוגן ומבוסס במוח, והידע החדש ייבנה על גביו.

אז אם אנחנו לומדות לקראת השלמה לתואר ראשון בחינוך, נוכל לקחת את הידע הזה על זכירה ולקשר אליו את הידע מהקורס על שיטות הוראה יעילות.

שינון או תרגול?

חוי אנרפלד ידועה כמי שמנפצת מיתוסים בכל הנוגע ללימודים לחרדיות. אז הנה מיתוס שהוא חלק מהתודעה של כולנו: שינון הוא הכלי היעיל ביותר לזיכרון.

לא נכון! אומרת לנו חוי ארנפלד ומפנה אותנו לשרשרת מחקרים שהחלה ב-2006 ומסקנותיה התפרסמו ב-2012. במחקרים, שאת הראשון שבהם ביצעו רודיגר וקרפיק ב-2006 בקרב סטודנטים בארה"ב, קיבלו נבדקים קטע לקריאה. מספר דקות לאחר מכן, חלק מהנבדקים נשאלו שאלות על הקטע וחלקם שיננו אותו. בחלוף שבוע, הראו הנבדקים שהשיבו לשאלות על הקטע זיכרון טוב יותר של הקטע, לעומת הנבדקים ששיננו אותו.

מה זה אומר? תרגול זה השינון החדש. במקום לשנן ולקרוא שוב ושוב, פשוט נשיב לשאלות על החומר, נשתמש בבחינות לדוגמא ונלמד ע"י תרגול. המוטו שלנו צריך להיות: למידה יעילה זו למידה פעילה. ברגע שעשינו משהו עם החומר (ענינו לשאלות) ולא רק נחשפנו אליו באופן פאסיבי, אנו מפנימים אותו טוב יותר.

 

עושים סדר במוח

נערוך כעת התנסות קטנה.

 

שלב 1 – קראו את הקטע הבא

לימודים אקדמיים לחרדיות אינם עניין פשוט. חוי ארנפלד מציעה לימודים מותאמים לנשים חרדיות, במגוון מסלולי לימוד פופולריים, הכוללים לימודים לתואר ראשון בחינוך, לימודים לתואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך, תואר שני בייעוץ חינוכי ותואר ראשון בהנדסת תוכנה. מסלולים נוספים הם תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בחינוך לגיל הרך ותואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני. חוי אנרפלד מלווה את הסטודנטיות תוך עריכת אירועים, מתן טיפים והמון כלים ללמידה יעילה.

כעת הסתירו את הקטע ונסו לחזור על מסלולי הלימוד שמציעה חוי ארנפלד.

כמה מהם הצלחתם לזכור?

 

כעת נעבור לשלב 2 – קראו את התרשים הבא

חוי ארנפלד – לימודים אקדמיים לנשים חרדיות

שירותי ליווי לסטודנטית החרדית 

מסלולי לימוד

תחום הלימוד  תואר ראשון תואר שני
חינוך  השלמה לתואר ראשון בחינוך

 

תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך
תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך
תואר ראשון במנהיגות וניהול מערכות חינוך תואר שני בייעוץ חינוכי
תואר שני בחינוך לגיל הרך
כלכלה ומנהל 
מדעי המחשב 

 

אין צורך להשלים את כל הטבלה – המסר ברור… כשהחומר מסודר, אנו זוכרים אותו טוב יותר! מחקרים מראים שידע סמנטי, כלומר ידע של מושגים, מאורגן במוח בצורה של מבנים היררכיים. המוח ממש עורך חלוקה לאשכולות מידע, שמאורגנים כמו ב"טבלאות" עם כותרות ראשיות, כותרות משנה וכו'.

נארגן את החומר בטבלאות, תרשימי עצים וחלוקה לכותרות משנה. זה יקל עלינו גם בהבנה של החומר וגם בזכירה שלו.

אורח חיים פעיל זו לא מילה גסה

טוב, כאן לא מדובר במיתוס אלא פשוט בהרגל. ברור לנו שכדאי לשמור על אורח חיים פעיל ולא לשקוע רק בלימוד, אבל איכשהו, בכל תקופת מבחנים אנו מוצאים את עצמנו נופלים למלכודת הזו. למידה אינסופית, ישיבה על הכיסא עד שאנו מרגישים דבוקים אליו, ובהייה אינסופית בספרי הלימוד. פעילות גופנית? לא עכשיו! כרגע, זה מוקצה מחמת מיאוס.

אז חוי ארנפלד מזמינה אותנו: אפשר להתחיל מההתחלה – גם באמצע. וגם אם בתקופת מבחנים קודמת היינו דגרנים חסרי תקנה, הפעם אין שום סיבה שנמשיך כך.

"לאלה שמתקשים לנתק עצמם מהלימוד", ממליצה חוי, "כדאי פשוט להקדיש מראש זמנים ייעודיים לפעילות גופנית". רק זמנים קבועים ומוגדרים מראש, יגרמו לנו לעשות פעילות גופנית ולא להרגיש ש"אנחנו מפסידים זמן לימוד לפני המבחן".

 

התדירות: לאחר 80 דקות של לימוד – 10 דקות פעילות גופנית!

כן כן, ממש כך. בתוך כל סבב של שעה וחצי, שתוכנן ללימוד, נקדיש 80 דקות ללימוד ו-10 דקות לפעילות גופנית. ישיבה בת למעלה מ-80 דקות מנוונת, מכבידה ומחסלת את האנרגיה שבנו. אם לא נתרענן, המוח ייסתם והלימוד לא יהיה יעיל יותר.

 

אילו פעילויות עושים ב-10 דקות?

  • עלייה וירידה במדרגות – למה שלא נצא מהבית, נרד עד למטה ונעלה את כל קומות הבניין? ב-10 דקות ניתן לעלות ולרדת 3 פעמים, בבניין של 5 קומות. נוח, נגיש ויעיל.
  • תרגילים אירוביים – יש שפע של סרטונים ביוטיוב המציעים פעילות אירובית בת 10 דקות. ביניהם, תרגילי סקווט מגוונים, מכרעיים, קפיצות, ריצה ועוד.
  • תרגילי אירובי משולבים באימוני כוח – שילוב של התרגילים הנ"ל באימוני כוח, כמו שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, תרגול פלאנק וגשר פוזישן.

לאחר 10 דקות כאלה, נרגיש כ"כ הרבה אנרגיות ומרץ, המוח יהיה חד וערני והקשב יהיה מקסימלי. את התוצאות נראה באיכות הלימוד ובאיכות הציונים שנקבל.

.

מנוחה היא חלק מההצלחה

דיברנו על פעילות גופנית ותרומתה ללמידה יעילה. כעת נדבר על ההפך – הצורך שלנו במנוחה, שאי אפשר לוותר עליו. "מנוחה" מסבירה חוי ארנפלד, "כוללת כל מה שמכניס אנרגיה לגוף. זה אומר תזונה מאוזנת, הקפדה על שעות שינה, והרפייה מדי פעם".

נשים חרדיות רבות לומדות לתואר אקדמי כנשים נשואות וכאימהות. אנחנו ממליצים מכל הלב: צאי לערב שקט עם בעלך, גם בתקופת המבחנים. הקדישי יום כיף לילדים, כי זה יתרום המון גם לך וגם למבחן שלך. אל תגיעי למבחן סחוטה. שמרי על כוחות, שרק האהובים ביותר יכולים לתת לך.

 

כמובן שהעיצה היעילה ביותר היא תפילה. יש דבר כזה ללמוד יותר מדי, אבל אין להתפלל יותר מדי. נישא תפילה חמה והקב"ה יצליח דרכנו, וייתן לנו ס"ד ב-100%. 

5 הטיפים היעילים ביותר לסטודנטים לקראת תקופת מבחנים
5 הטיפים היעילים ביותר לסטודנטים לקראת תקופת מבחנים

לשיתוף לחצו כאן:

חוי ארנפלד בפייסבוק | מייל אישי : c@e-academic.co.il

חוי ארנפלד

השאירי פרטים עכשיו ואנו נדאג ליצור איתך קשר בהקדם ולתת לך את כל המידע הרלוונטי למסלול הלימוד שיכול להתאים לך.

מסלולי לימוד
מידע נוסף
כתבות אחרונות מבלוג הלימודים
לימודי מקצוע לחרדיות

החשיבות של לימודי מקצוע לחרדיות ברורה, אבל מה המשמעות האמיתית של זה? זה הזמן ללמוד על הנושא ולהכיר את המצב לאשורו. אז מה חשבנו שכדאי

קראי עוד »
היתרונות בלימודים מקוונים

לימודים מרחוק נעשים יותר ויותר נפוצים. במאמר זה נבחן מהם היתרונות בלימודים מקוונים ואיך נשים חרדיות יכולות ליהנות מהם    מהם לימודים מקוונים? לימודים מקוונים

קראי עוד »
a6
חוי ארנפלד,
איתך כל הדרך אל התואר
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם חוי >>

מענה מיידי!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם