תפריט

האם תואר שני בלקויות למידה מוכר במוסדות חינוך בישראל?

האם תואר שני בלקויות למידה מוכר במוסדות חינוך בישראל?

במערכת החינוך הישראלית, נושא לקויות הלמידה תופס מקום מרכזי בעשורים האחרונים. העלייה במודעות החברתית והמקצועית לצרכים של תלמידים עם קשיי למידה, כמו גם הרחבת תחומי ההתמחות של אנשי חינוך, הביאו לביקוש הולך וגובר למומחים בתחום. תואר שני בלקויות למידה (.M.Ed) נחשב כיום לתואר מוכר ורלוונטי במוסדות החינוך בישראל. כאן בהמשך נבחן את מעמד תואר שני בלקויות למידה במערכת חינוך ובאילו תפקידים הוא מאפשר להשתלב.

 

מהו תואר שני בלקויות למידה?

תואר שני בלקויות למידה עוסק בהכשרת אנשי מקצוע מובילים להתמודדות עם תלמידים בעלי קשיי למידה שונים. תוכניות הלימודים כוללות מגוון תחומים כגון נוירו-פסיכולוגיה, פיתוח תכניות התערבות, טכנולוגיות מסייעות והתמודדות עם קשיים חברתיים-רגשיים של תלמידים עם לקויות למידה. הלימודים נועדו להעניק למשתתפים כלים מחקריים ומעשיים שיסייעו להם בשדה החינוכי.

במסגרת התואר, מושם דגש על גישות חינוכיות מכילות ותומכות, הכרת מדיניות חינוכית עדכנית, ופיתוח מיומנויות לעבודת צוות עם מגוון גורמים בשדה החינוך. בנוסף, מתקיימת התמחות מעשית (פרקטיקום), המאפשרת לסטודנטים ליישם את התיאוריות הנלמדות בשטח.

 

מה כוללת תוכנית הלימודים?

תוכנית הלימודים נועדה להכשיר מורים מומחים ומובילים בתחום תכניות התערבות דינמיות לתלמידים עם לקויות למידה. התוכנית מתמקדת בחיזוק עמדות מכילות ומכבדות כלפי תלמידים, תוך הפיכתן לתפיסות עולם המשפיעות על הסביבה החינוכית. בנוסף, הסטודנטים לומדים מודלים מתקדמים להתערבות, מתנסים בתהליך ההתערבות בפועל, ומכירים מחסומים רגשיים, חברתיים והנעתיים המשפיעים על תלמידים. הדגש בתוכנית הוא על עבודה סינרגטית עם כלל הגורמים החינוכיים ופיתוח יכולות מחקריות ואקדמיות, שיאפשרו להוביל שינוי חינוכי ולהתבסס על מחקר עדכני בתחום לקויות הלמידה.

 

מעמדו של התואר במערכת החינוך

תואר שני בלקויות למידה מוכר על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה (המל"ג). בוגרי התוכנית יכולים להשתלב במגוון תפקידים משמעותיים במערכת החינוך, כולל מורים להוראה מתקנת, מנהלי מרכזי תמיכה לתלמידים עם לקויות למידה, ויועצים חינוכיים. כך שזהו תואר שפותח אפשרויות רבות, בדומה למצב עם בוגרות תואר שני לחרדיות בתחומים נוספים.

בנוסף, החוק בישראל קובע כי אבחון דידקטי, אחד מהכלים המרכזיים בעבודה עם תלמידים עם לקויות למידה, יכול להתבצע רק על ידי בעלי תואר שני בתחום. עובדה זו מחדדת את חשיבות התואר עבור מי ששואפים לעסוק באבחון וטיפול. בקישור הבא, תוכלו ללמוד אילו כלי אבחון נלמדים במסגרת תואר שני בלקויות למידה.

 

האתגרים והפתרונות במערכת החינוך

המציאות בשטח מראה כי מערכת החינוך הישראלית מתמודדת עם אתגרים משמעותיים בכל הנוגע למענה לתלמידים עם לקויות למידה. תלמידים אלו זקוקים להתאמות לימודיות, רגשיות וטכנולוגיות, ולעיתים קרובות מלוות אותם תחושות של תסכול וחוסר הצלחה. אנשי מקצוע בעלי הכשרה מתאימה יכולים ליצור שינוי משמעותי בחייהם של תלמידים אלו על ידי הענקת כלים מותאמים, סיוע רגשי וחברתי, ותמיכה בהתפתחות האישית.

תוכנית הלימודים לתואר שני בלקויות למידה, כמו זו המוצעת במכללת חוי ארנפלד – מכללה ייחודית לציבור החרדי, נועדה לתת מענה ישיר לאתגרים אלו. באמצעות שילוב בין ידע תיאורטי לפרקטיקה מעשית, התוכנית מכשירה אנשי חינוך מומחים בעלי יכולת אמיתית להוביל תהליכים חינוכיים חדשניים.

 

תואר שני במכללת חוי ארנפלד

אם את מחפשת להוביל שינוי בתחום החינוך ולפתח קריירה מקצועית ומשמעותית, תואר שני בלקויות למידה במכללת חוי ארנפלד הוא המקום המושלם עבורך. המכללה שמה דגש על הכשרה מקצועית גבוהה לצד גישה מכילה ותומכת, ומספקת סביבת לימודים ייחודית ומעשירה. בעזרת ליווי אישי ופרקטיקום מקצועי, תמצאי את עצמך מוכנה לאתגרים שמחכים לך בשדה החינוך.

לפרטים נוספים ולפנייה לייעוץ, את מוזמנת ליצור קשר דרך האתר או בטלפון 054-7100200 או לשלוח הודעה בווצאפ. צוות המכללה ישמח לענות על כל שאלה ולעזור לך להתחיל את המסע המקצועי שלך.

 

האם תואר שני בלקויות למידה מוכר במוסדות חינוך בישראל?
האם תואר שני בלקויות למידה מוכר במוסדות חינוך בישראל?

לשיתוף לחצו כאן:

חוי ארנפלד

השאירי פרטים עכשיו ואנו נדאג ליצור איתך קשר בהקדם ולתת לך את כל המידע הרלוונטי למסלול הלימוד שיכול להתאים לך.

מסלולי לימוד
מידע נוסף
תואר שני בגיל הרך

הגננת היא אחת מהדמויות המשפיעות ביותר בגיל הרך. השקעה בחינוך בשלבי ההתפתחות המוקדמים משפיעה על

כתבות אחרונות מבלוג הלימודים
a6
חוי ארנפלד,
איתך כל הדרך אל התואר
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם חוי >>

מענה מיידי!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם