תפריט

איך להכיר חברות בלימודים?

לא משנה כמה שנים אורכת הדרך לקבלת תואר אקדמי, חברות טובות לחצות איתן את התקופה האינטנסיבית הזאת הן מטען להתחבר אליו כשהמוטיבציה אוזלת, כתובת לייעוץ כשאת לא מבינה מאיזה צד קוראים את החומר ומישהי לדגור איתה שעות ארוכות לקראת מבחן. חברות בלימודים הן מכפיל כוח והן יכולות להפוך את שנות הלימודים מעול מתיש לחוויה כיפית. אז איך מכירים חברות בלימודים? טיפים שיסייעו לך ליצור מערכות יחסים איכותיות בתוך תקופת הלימודים ולקנות לך חברות לעבור איתן את המסע הזה ביתר קלות.

 

ספרי על עצמך (אל תפחדי לשתף גם בחולשות)

"נעים להכיר אני… מי את?".

בשלב הראשון, מומלץ שתקפצי למים. בררר. זה יכול להיות מעט קר, אם את לא מאלו שמתחברות לכל מי שזז כבר על הרגע הראשון, סביר להניח שתצטרכי לגייס מידה מסוימת של אומץ כדי לצלוח את האתגר הזה, אבל אחרי שתעשי את זה תראי שכעבור כמה ימים הכל נהיה זורם יותר.

אנשים אוהבים לשוחח עם אנשים פתוחים שמספרים על עצמם, ועם זאת, לא מרוכזים רק בעצמם. בנוסף, שימי לב לשתף גם בחולשות. קשה לנו להתחבר לאנשים שמציגים חזות מושלמת בחברה. כשאת מספרת שגם את חששת בתחילה ושיש לך פוביה מבחינות (בתקווה שאין לך, כמובן, רק לשם הדוגמה…) זה יוצר מרחב בטוח ופתוח יותר לסטודנטיות סביבך ליצור איתך קשרים.

 

גלי לארג'יות

לפעמים "וקנה לך חבר" יכולה להיות עצה ממש פרקטית. כשאת מזמינה מישהי לקפה על חשבונך, את מראה לה בזה שהיא חשובה לך והקשר איתה יקר לך עד שאת מוכנה לשלם בעבורה. זה יוצר מרקם נעים במערכת היחסים ומכין קרקע פוריה לקשר איכותי.

 

העניקי מעצמך בלי להתחשבן

מעוניינת שאחרות יסבירו לך חומר שאת מתקשה בו? רוצה לקבל כלים מחברות לעבודה מהירה ונוחה יותר? מצוין! ממליצים לך להתחיל בעצמך את מעגל הנתינה הזה ולהציע לחברות ללימודים הסבר על נושאים שאת שוחה בהם, עזרה בפתרון שיעורי הבית וסיוע בהגשת פרויקטים. כשאת מעניקה, את קודם כל הופכת את העולם לטוב יותר ובנוסף, מרחיבה את המעגלים החברתיים שלך ויוצרת רצון בקרב החברות להעניק לך בחזרה.

 

יזמי קשרים

הרבה פעמים, הבנות סביבך בלימודים רוצות ליצור איתך קשר אך נמנעות מלעשות את הצעד הראשון לכיוונך. קחי את המושכות לידיים והציעי בנחמדות ובטקטיות הצעות שונות ליצירת קשר, כמו: למידה משותפת למבחן, קניית גלידה או יציאה משותפת לפארק הקרוב. מכינה אותך שזה עשוי להיות מעט מביך בתחילה, אבל הצעדים הראשוניים האלו הם אלו שבונים מערכות קשרים אמיצות בהמשך. אל תתביישי להיות הראשונה שמציעה, זהו צעד אמיץ וראוי להערכה שבעזרת השם יגרום לך להכיר חברות ולפתח חברויות פורות בתוך תהליכי הלמידה.

 

זה בסדר אם לוקח לך קצת זמן להכיר אנשים חדשים

יש את אלה שנולדו עם הביטחון הטבעי הזה להיכנס לקבוצת אנשים חדשה ולהשתלב בה במהירות כאילו היו שם מאז ומעולם. אחוז הנשים האלה מועט. לרובנו לא קל להיטמע ולהתאקלם בכיתה חדשה ולוקח לנו מספר ימים, שבועות ואפילו חודשים להרגיש חלק מהמארג החברתי. זה בסדר. זה לגמרי לגיטימי. תני לזמן לעשות את שלו. קשרים שנרקמים צריכים זמן, אפשרי לעצמך להיות בתהליך הזה ויחד עם זאת השקיעי מאמץ מסוים בהשתלבות אקטיבית והשתדלי לא לשבת בידיים שלובות ולחכות שהחברויות יווצרו מאליהן. זה חשוב. מצאי לעצמך את האיזון בין השקעה ביצירת קשרים לבין המתנה בסבלנות להשתלבות מלאה בחברה בה את נמצאת. בדרך כלל אורכים מספר שבועות ואף חודשים עד שנוצר מרקם חברתי בקבוצה בה את לומדת.

 

השתתפי ויזמי פעילויות גם מחוץ לזמן הלימודים

רגע רגע, עכשיו את בטח חושבת לעצמך שאם נדרש להשקיע כל כך הרבה מאמץ והשקעה בחברות בזמן הלימודים, מתי יישאר לך זמן ללמוד? אז בואי נעשה סדר. אין ספק שהגעת כדי להשלים את הלימודים וזאת המטרה העיקרית והמרכזית. יחד עם זאת, כן חשוב להשקיע זמן ביצירת קשרים חברתיים כחלק מיצירת תהליך למידה בריא, נכון ואפילו מהנה. לשם כך מומלץ לפנות זמן כדי לצאת עם חברות, לשבת ולשוחח על דברים מחוץ לעולם הלימודים ולהרפות. כמובן שגם כאן יש לדאוג לאיזון ולשקול תועלת מול מחיר בהשקעת זמן לחברה ויציאות התאווררות. בסופו של דבר, כשאת ממוקדת מטרה, החברות רק יסייעו לך למלא אותה על הצד היותר טוב עם מוטיבציה גבוהה והרבה הנאה גם מהתהליך.

 

הקשיבי ותהיי שם בשביל האחרות

תהליכי למידה במכללה לחרדיות, בייחוד במקצועות טיפוליים, פותחים הרבה קלפים וכוללים חשיפה אישית, כל אחת לפי רצונה ויכולתה. כשאת נמצאת שם במקום מכבד, מבין ומכיל, את קודם כל מעניקה לחברותייך מתנת הקשבה שערכה גבוה מכל מתנה אחרת. בנוסף, את יוצרת מרחב שיתוף ומאפשרת לקבל לעצמך הקשבה כשאת זקוקה לה. יחסי הגומלין האלו, כשהם נעשים בצורה בריאה, יכולים לתרום לך רבות הן כשאת מהצד המקשיב והן כשאת מהצד המשתף.

 

השתתפי באירועים מטעם המכללה

אחת מהטעויות שמאפיינת סטודנטיות חרוצות היא: "אין לי זמן מיותר להשקיע באירועים חברתיים מחוץ לשעות הלימודים" מה שגורם לוויתורים והחמצה של נוכחות במסיבות, ערבים ומפגשים. אם את גם תוהה מה הערך של המפגשים החברתיים האלו, אז חשוב שתדעי שיש להם השפעה על איכות הלמידה שלך. תחושת השייכות והקשר החברתי מסייעים בצורה משמעותית ליצירת מוטיבציה גבוהה בתהליך השגת התואר. הם מהווים מנוע ודרייב ומחליקים גם תהליכים מורכבים יותר בזמן הלימודים. זו ההזדמנות שלך להשתחרר, להרפות מהלחץ ומהעומס וליצור קשרים חברתיים חזקים במסגרת הלימודים. ואם את חוששת שמדובר בבזבוז זמן, חשוב שתביני כי יש לכך השפעה על ההצלחה שלך ועל מצב הרוח שלך שהם בעצם, די תלויים זה בזה…

 

מצאי תחומי עניין משותפים עם חברות לכיתה

כשאת נכנסת לכיתה חדשה, הדרך ליצור קשר עם מישהי אחרת בקבוצה עוברת דרך "סמול טוק", כלומר שיחה קצרה ולא מחייבת שפותחת פתח להיכרות. תוכלי להתחיל ולשאול: "היי, מה איתך? מאיפה את מגיעה לכאן? וואו, מחיפה? אז איך את נוסעת לפה? רכבת? גם אני מגיעה ברכבת, מפתח תקווה…". השיחות הקטנות הן כמו כדור שלג, הן יכולות להתפתח לקשרים נעימים ואפילו הרבה מעבר לכך. אל תתביישי לגלגל שיחות כאלו, מקסימום תגלי שהפרנטרית לשיחה לא לגמרי מעניינת אותך, ניסית, בדקת, תמיד תוכלי ליצור קשר עם בנות אחרות בקבוצה.

 

לקבל דחייה זה אנושי, כולנו עברנו את זה

הפחד הכי גדול שלנו כשאנחנו מגיעות לחברה חדשה הוא לקבל דחייה. הטבע האנושי שלנו מעוניין להיות רצוי ואהוב ונמנע ככל האפשר מלקבל תחושה הפוכה. יחד עם זאת, יצירת קשרים חברתיים תמיד כרוכה בסיכון כלשהו לקבלת דחייה, אף פעם אי אפשר לדעת בבירור אם נתקבל היטב או נהיה פחות רצויים. מה שחשוב לך לדעת בסיטואציה כזאת הוא שברוב המקרים כשאת מתנהגת בטקטיות, משתפת בחיים שלך ובעיקר מקשיבה בכבוד, אנשים ירצו בחברתך. יחד עם זאת, חשוב להבין שדחייה, ואפילו סמויה, היא חוויה לגיטימית ואין מי שלא חווה אותה. היא לא מאוד נעימה אבל גם לא הורגת. חייבים לקחת את הסיכון הזה כי הוא גם טומן בחובו את הצ'אנס הגדול להרוויח מערכות יחסים מדהימות. אז תנשמי עמוק וצאי לדרך לקנות לך חברות מקסימות לתהליך הלימודים.

בחוי ארנפלד, מכללה לחרדיות, תוכלי ללמוד בחברת נשים בלבד למקצועות שמעניינים אותך וביחד לשלב זרועות ולצאת למסע של הצלחה.

איך להכיר חברות בלימודים?
איך להכיר חברות בלימודים?

לשיתוף לחצו כאן:

חוי ארנפלד

השאירי פרטים עכשיו ואנו נדאג ליצור איתך קשר בהקדם ולתת לך את כל המידע הרלוונטי למסלול הלימוד שיכול להתאים לך.

מסלולי לימוד
מידע נוסף
חינוך והוראה

מאז שאת זוכרת את עצמך יש בך שאיפה להוביל כיתת חינוך? חולמת לקחת חלק בתהליכי

פחד מכישלון

השנים בדרך להשגת תואר אקדמי עשויות להיות תקופה לא פשוטה להרבה מן הסטודנטיות. איזון מורכב

תואר שני בטיפול רגשי

טיפול רגשי הוא תהליך שנועד כדי לסייע בתחום הרגשי עבור אנשים מכל גווני האוכלוסיה הסובלים

תואר שני בשנה בזום

לא חייבים לנסוע בשני אוטובוסים במכללה או לחפש חניה במשך רבע שעה. לא. היום, בעידן

כתבות אחרונות מבלוג הלימודים
חינוך והוראה

מאז שאת זוכרת את עצמך יש בך שאיפה להוביל כיתת חינוך? חולמת לקחת חלק בתהליכי הוראה משמעותיים? תחום החינוך וההוראה הוא מרחב של שליחות ועשייה

קראי עוד »
פחד מכישלון

השנים בדרך להשגת תואר אקדמי עשויות להיות תקופה לא פשוטה להרבה מן הסטודנטיות. איזון מורכב בין בית-עבודה-לימודים ותשוקה גבוהה להצלחה בכל המישורים הם תמהיל כמעט

קראי עוד »
a6
חוי ארנפלד,
איתך כל הדרך אל התואר
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם חוי >>

מענה מיידי!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם