תפריט

10 טיפים ללימודי אונליין

במאמר הבא נציג 10 טיפים ללימודי אונליין שיעזרו לכן להצליח בלמידה מהבית. 

בשנים האחרונות, לימודים בפורמט מקוון, דרך תוכנות כמו זום, גוגל קלאסרום ואחרות, הופכות להיות יותר ויותר נפוצות. לעתים מדובר בלמידה במתכונת היברידית המשלבת שיעורים פרונטליים בכיתות עם הרצאות מקוונות, ולעתים במתכונת מקוונת באופן מלא כך שכל הלמידה מתקיימת אונליין. הלמידה אונליין שונה מלמידה רגילה ודרושות אסטרטגיות שונות על מנת להצליח בה, ולכן הפעם נגיש לכן עשרה טיפים ללימודי אונליין. 

 

למה בכלל צריך טיפים ללימודי אונליין?

הלימודים המקוונים שונים מאוד מלימודים פרונטליים וההתנהלות בהם היא שונה. סטודנטים וסטודנטיות רבים מוצאים שהשוני הזה מאתגר אותם ומקשה עליהם ללמוד ביעילות. אם נחשוב על כך הרי שזה מאוד הגיוני – בכל מקרה של שינוי באופן ביצוע של משהו, יש תקופת למידה והתרגלות. הבעיה היא שכאשר מדובר בלימודים מקוונים אין לנו יותר מדי מרחב וזמן לביצוע הטעויות האלה, כי גם הקורס הראשון שנלמד באופן מקוון יהיה קורס שהציון שלו ייכנס בסופו של דבר לתואר שלנו.


 

1. בקשו הקלטות

מבין כל הטיפים ללימודי אונליין שנציג בכתבה, החשוב ביותר, ועל כן הראשון שבחרנו להציג, הוא לבקש מהמרצים הקלטות של השיעורים. למה? משום שהיתרון הגדול ביותר של למידה מקוונת היא האפשרות להיעזר בהרצאות מוקלטות ולצפות בהן בזמן שנוח לכן ובאופן שנוח לכן. לא כל המרצים חושבים על האפשרות של להעביר לסטודנטים הקלטות של השיעור, ועל כן כדאי לבקש מהם.

 

טיפ משנה: שחקו עם קצב ההקרנה

ברגע שיש לכן את ההקלטה, אתן יכולות לצפות באיזה אופן שאתן רוצות – וזה אולי השדרוג הרציני ביותר שלמידה מקוונת מציעה לסטודנטים. אפשר לראות הרצאה ברצף, כמו שהועברה במקור, אבל אפשר גם לצפות במקטעים למי שמתקשה לשבת מול המסך במשך שעה וחצי רצופות. אפשר להגביר את המהירות או דווקא להאט, לשנות ווליום – כל מה שיקל עליכן בצפייה.

 

2. נצלו את הסביבה הביתית כדי ללמוד בתנאים נוחים

לימודים מקוונים, עבור מרבית הסטודנטים, משמעם לימודים מהבית, ויש בכך יתרון גדול – מעבר לחיסכון בזמנים על נסיעות, אפשר להגיע לשיעור באיזה לבוש שרוצים ובלוויית כל שתייה או מאכל שמקלים עליכן לשמור על ריכוז. רק בבקשה – אם אתן אוכלות משהו מרעיש, תדאגו להשתיק את עצמכן.

 

3. דאגו מראש לסביבה מותאמת

ההמשך הישיר לטיפ הקודם, הוא שבשביל הצלחה בלימודי אונליין צריך לדאוג מראש לסביבה שבה תוכלו לצפות בהרצאות בלי הפרעה. זה יכול להיות על ידי שימוש בהקלטות (וראו טיפ מספר אחד) אבל עדיף שתוכלו גם להשתתף בהרצאות ולשאול שאלות, ולשם כך קריטי לוודא מראש שיש לכן, למשל, חדר עם דלת או לפחות אוזניות חוסמות רעש. זה קריטי במיוחד בתנאי לימודים לחרדיות, שפעמים רבות בלמידה מהבית נמצאים יחד איתן בחלל די צפוף גם מספר ילדים או תינוקות.

 

4. נצלו את ההפסקות בין השיעורים

כמו שבהפסקה בשיעורים הפרונטליים כדאי לצאת מהכיתה ולהתרענן, גם בהפסקות בין שיעורי זום. אל תישארו לעשות דברים מול המחשב – צאו לרגע, לכו לשירותים, שתו כוס קפה.

 

5. היעזרו בהיבט החברתי גם בלמידה מקוונת

אמנם בלמידה מקוונת לא תפגשו את הסטודנטיות שלצידכן, אבל חשוב להיעזר בהן גם אם הקשר איתן יהיה רק בפורמט אינטרנטי. התייעצו איתן, שאלו על דברים שלא הבנתן, נסו ללמוד יחד. זה חשוב במיוחד כי בלמידה מקוונת הרבה יותר קל "לרחף" לרגע ולפספס משהו, וחברות לקורס יעזרו לכן להשלים דברים קטנים בקלות יחסית.

 

6. רישום וסיכום – לא לוותר גם בזום

כמו שכבר הזכרנו בטיפ הקודם, סטודנטיות רבות מציינות שבלמידה אונליין הן נוטות יותר ללכת לאיבוד. לכן, בין עשרת הטיפים ללימודי אונליין נזכיר שלימודי אונליין הם עדיין לימודים ולכן כשאתן נמצאות בשיעור חשוב שתסכמו אותו או לפחות תרשמו הערות.

 

7. הקפדה על למידה תוך כדי סמסטר

נכון, לא תמיד יש זמן, אבל למידה תוך כדי סמסטר היא קריטית להצלחה שלכן בהמשך ובפרט במבחן. חשוב להקדיש שעה שבועית למעבר על חומרי הלימוד ועל דברים שהיו לכן לא ברורים, כדי שלא תופתעו בסוף הסמסטר.

 

8. השלימו הרצאות שפספסתן

טיפ מספר אחד, זוכרות? תשתמשו בו, או לפחות אל תוותרו על קריאת סיכום של סטודנטית אחרת. אל תחכו לסוף הסמסטר עם השלמת חומרים מהרצאות שנעדרתן מהן.

 

9. היעזרו במתרגלות ובצוות הקורס

בין אם אתן לומדות באוניברסיטה או במכללה, או אולי מכללה לחרדיות, תמיד יש צוות קורס שיכול לעזור לכן עם קשיים טכניים או עם דברים שפספסתן ולא הבנתן.

 

9. נסו למצוא את מה שעובד לכן

כל הטיפים שציינו עד עכשיו נוסו בהצלחה, אבל לא בטוח שכל מה שמופיע פה באמת רלוונטי עבורכן במאה אחוז. לכן, בין 10 טיפים ללימודי אונליין שהצענו לכן, יש גם תזכורת למצוא מה שעובד לכן ולראות איך נכון עבורכן ללמוד באופן מקוון.

 

10. נסו למצוא את מה שעובד לכן

כל הטיפים שציינו עד עכשיו נוסו בהצלחה, אבל לא בטוח שכל מה שמופיע פה באמת רלוונטי עבורכן במאה אחוז. לכן, בין 10 טיפים ללימודי אונליין שהצענו לכן, יש גם תזכורת למצוא מה שעובד לכן ולראות איך נכון עבורכן ללמוד באופן מקוון.

 

10 טיפים ללימודי אונליין
10 טיפים ללימודי אונליין

לשיתוף לחצו כאן:

חוי ארנפלד

השאירי פרטים עכשיו ואנו נדאג ליצור איתך קשר בהקדם ולתת לך את כל המידע הרלוונטי למסלול הלימוד שיכול להתאים לך.

מסלולי לימוד
מידע נוסף
תואר שני בטיפול רגשי

טיפול רגשי הוא תהליך שנועד כדי לסייע בתחום הרגשי עבור אנשים מכל גווני האוכלוסיה הסובלים

תואר שני בשנה בזום

לא חייבים לנסוע בשני אוטובוסים במכללה או לחפש חניה במשך רבע שעה. לא. היום, בעידן

תנאי קבלה לתואר שני

תואר שני בחלק מהמקצועות הוא כרטיס כניסה לעבודה ולעיתים מהווה תנאי בסיס בכניסה למסלול לימודים.

כתבות אחרונות מבלוג הלימודים
תואר שני בטיפול רגשי

טיפול רגשי הוא תהליך שנועד כדי לסייע בתחום הרגשי עבור אנשים מכל גווני האוכלוסיה הסובלים מקשיים שונים. לימודי תואר שני בטיפול רגשי מכשיריםי מטפלים ומטפלות

קראי עוד »
תואר שני בשנה בזום

לא חייבים לנסוע בשני אוטובוסים במכללה או לחפש חניה במשך רבע שעה. לא. היום, בעידן הטכנולוגי בו ניתן להזמין משקפיים בלי ללכת לאופטיקה ולקבל חוות

קראי עוד »
תואר שני בגיל הרך

הגננת היא אחת מהדמויות המשפיעות ביותר בגיל הרך. השקעה בחינוך בשלבי ההתפתחות המוקדמים משפיעה על עיצוב אישיות החניך הן כילד והן כמבוגר ושליחות הגננת בפיתוח

קראי עוד »
a6
חוי ארנפלד,
איתך כל הדרך אל התואר
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם חוי >>

מענה מיידי!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם