תפריט

15 טיפים לסטודנטית המתחילה

15 טיפים לסטודנטית המתחילה

"כל ההתחלות קשות" זו לא המצאה חדשה, אם כי נדמה שהסטודנטים נתקלים בגרסה משודרגת שלה בהיכנסם לעולם הלימודים האקדמיים. עבודות, מטלות עם דדליין קשוח, משימות ובחינות, מרפדים את הכניסה לכיתת הלמידה. איך עושים את זה והכי טוב? אספנו לך טיפים לסטודנטית המתחילה, אלו הם טיפים קטנים וחשובים מניסיונן של בוגרות הלימודים האקדמיים לחרדיות מבית חוי ארנפלד. כך תעברי את השנה הראשונה בהצלחה.

 

15 טיפים לסטודנטית המתחילה – להתחיל ברגל ימין

 

לו"ז ולזוז

את רק מתחילה והנה צונאמי מטלות מתקרב אליך. כל מה שאת צריכה לעשות כדי להתמודד עם הגל הזה הוא לקנות יומן איכותי, עט ומרקר ולסדר לכם את היום בצורת רשימה מפורטת. אל תשכחי גם את המחויבויות הקטנות. מנסיון, סטודנט טוב, הוא זה שיודע לתכנן את הזמן שלו הכי נכון שאפשר.

 

השקיעי בחברה

כבר עברת את שנות התיכון ואת מכוונת פניך לקראת מצויינות בעבודה, איך חברות קשורות למערך הזה? מחקרים הראו כי שילוב של קשרי חברה פוריים בזמן הלימודים האקדמיים מעלה את גרף הציונים. אחרי הכל אנחנו נשים שצורכות אינטראקציה ותקשורת בינאישית בבסיסנו. הבשורה הטובה היא שזה רק מקדם למידה.

קחי בפרופורציה

נפילות קטנות במהלך הדרך הן טבעיות לחלוטין. התייחסי לעצמך בסלחנות ובחמלה. רבים לפניך שעשו את הדרך ,ספגו גם הם כישלונות, זה בסדר, זה לא אומר שבהמשך לא תצליחי, ובגדול. הקפידי על חשיבה חיובית ושנני לעצמך את מספר הפעמים בהם נחלת הצלחה, אל תתני למשברים קטנים להעכיר לך את מצב הרוח.

 

קחי את הלימודים ברצינות

אם חשבת שבאת לשחק, כנראה שמישהו הטעה אותך. לימודים אקדמיים דורשים השקעה, מאמץ ועבודה סיזיפית. אל תיבהלי מלעבוד קשה, בסופו של דבר זה מתגמל, מעצים ונותן כ"כ הרבה סיפוק, שזה שווה את זה. לא מומלץ בכלל להגיש מטלות רק כדי לצאת ידי חובה. העמיקי, חשבי וחקרי את החומר, זה חשוב להתמקצעות שלך.

 

ניצול זמן

משאב הזמן בחייה של סטודנטית נצרך מאוד, אל תבזבזי אותו. לכן אם את מרגישה שקורס מסוים מתארך יתר על המידה, אל תפחדי ללמוד לבד, או אם התרגול מיותר לכן, דלגי עליו. הפעילי חשיבה עצמאית ונתבי את הזמן שלך למשימות החשובות באמת.

 

לראות רק צעד אחד קדימה

מטר עבודות הוא דבר שעלול להלחיץ גם סטודנטית שלומדת כבר לתואר שני. השתמשי כהגנה במטריית "המשימה הקרובה" אל תסתכלי מעבר לדבר הבא אותו תצטרכי לעשות. בחרי במטלה הראשונה בסדר העדיפויות כרגע, ובצעי אותה ורק אותה על הצד הטוב ביותר. פסיחה בין מטלה למטלה רק יהפוך אותך למתוסכלת, ילחיץ ויוריד את רמת הביצוע.

 

אף אחד עוד לא מת כי נכשל במבחן

גם אם קרעת את עצמך בהכנה לבחינה ולמדת בעפעפיים עצומות עד השעות הקטנות של הלילה חומר מתיש, אין לאף אחת ביטוח על מאה אחוזי הצלחה. הכיני את עצמך להתמודדות עם אכזבות, הן חלק אינטגרלי משגרת לימודים. זכרי שרק מי שלא מנסה לא נכשל.

רילקס

גם אם בזמן השיעורים את מרגישות במרוץ אחר הדבקת פערים, אל דאגה, זה לא יימשך כך לנצח. בתקופת המבחנים הפינות בדר"כ נסגרות, ואת עוד תמצאי את עצמך עונה על מבחן בהצטיינות. בכל מקרה כדאי לשמור על רוגע בכל תקופת הלימודים, לחץ אף פעם לא הוסיף ידיעות ופאניקה בדר"כ רק מחקה אותן.

 

מחברת הסיכומים שלי

יחדי לעצמך מחברת אחת, בה אתן מסכמת משפטים חשובים, נוסחאות, רעיונות להשראה ועקרונות. המחברת הזאת עוד תשמש אותך המון במהלך הלימודים לתואר הראשון. אם היא תהיה מסודרת לפי נושאים, היא כנראה תהפוך להיות הלהיט של הכיתה ותצולם בהמון עותקים.

 

לומדים באהבה או לא לומדים

לימודים לתואר הם הכנה לקראת העתיד המקצועי שלך, לא יהיה נכון לבטל את ההעדפה האישית ולהשתיק את נטיית הלב. לימודי מקצוע שלא חביבים על הלומד יהפכו לסיוט, ובין הסטודנט למקצוע יתפתחו בוודאי רגשות איבה. אל תיבהלי מלחשב מסלול מחדש. לא מתאים לי? השקיעי עוד בחיפוש אחר המקצוע שיהווה מקור להנאה ולסיפוק בשבילך.

 

סבלנות, כאן לומדים ללמוד

שנת הלימודים הראשונה היא זמן בו את נחשפת לעולם חדש. את קולטת את צורת הלמידה, מתנסה בסוגי שיעורים שונים, מתלמדת בסיכום דברים ובקיצור: לומדת ללמוד. קחי לך באיזי את הזמן. זה מורכב לכולן ולאט לאט תלמדי להסתדר עם זה עד שהלמידה תהפוך חלק ממך.

 

עשו חיים

את לא חייבת להפוך לקדושה מעונה רק מפני שגזרת על עצמך מספר שנות לימודים. פני זמנים מיוחדים בהם תפנקי את עצמך במה שאת אוהבת. זה ייתן לך כוחות ויעלה לך את המוטיבציה. בזמן הזה החליטי שאת מניחות את כל המטלות בכספת נעולה ונהנית מהרגע. אם דאגת, תשמחי לגלות שהמטלות שמרו לך נאמנות ולא ברחו לשום מקום.

 

אל תאמרי "יהיה בסדר"

לא תמיד כדאי שתסמכי על עצמך. לעיתים אנחנו נוטות להבטיח לעצמינו שאנו יודעות היטב את כל החומר, מה שבפועל לא תמיד מוכח כנכון… אל תתעצלי לשבת וללמוד את החומר טוב טוב. מניסיון, לימוד נוסף מעולם לא הזיק לשום סטודנט.

 

פניות – את חייבת אותה לעצמך

אין ברירה, לימודים אקדמיים הם חסרי רחמים לפעמים ודורשים מאיתנו להיות כל מה שאנו מסוגלים ומעבר. לכן חשוב מאוד לפנות זמן וכוח ולהשקיע אותו בלמידה איכותית. התעסקות בעוד אלף ואחד דברים, מוציאה מהריכוז, ומקשה על רכישת ידע, כך שאם את לא קוסמת בעבודתך הצדדית, כדאי לך לקחת את הלימודים כ"משרה מלאה".

 

לילה טוב סטודנטית!

שינה טובה בלילה משפיעה על התפקוד הקוגניטיבי, כך קובעים מחקרים חד משמעית. אל תשחקי עם זה. הקפידי על מספר שעות שינה מספק. ואל תדחי מטלות והכנה למבחן, לשעות הלילה,. זה לא אפקטיבי ומשיג בדר"כ תוצאה הפוכה משביקשת.

15 טיפים לסטודנטית המתחילה
15 טיפים לסטודנטית המתחילה

לשיתוף לחצו כאן:

חוי ארנפלד

השאירי פרטים עכשיו ואנו נדאג ליצור איתך קשר בהקדם ולתת לך את כל המידע הרלוונטי למסלול הלימוד שיכול להתאים לך.

מסלולי לימוד
מידע נוסף
פחד מכישלון

השנים בדרך להשגת תואר אקדמי עשויות להיות תקופה לא פשוטה להרבה מן הסטודנטיות. איזון מורכב

תואר שני בטיפול רגשי

טיפול רגשי הוא תהליך שנועד כדי לסייע בתחום הרגשי עבור אנשים מכל גווני האוכלוסיה הסובלים

תואר שני בשנה בזום

לא חייבים לנסוע בשני אוטובוסים במכללה או לחפש חניה במשך רבע שעה. לא. היום, בעידן

תנאי קבלה לתואר שני

תואר שני בחלק מהמקצועות הוא כרטיס כניסה לעבודה ולעיתים מהווה תנאי בסיס בכניסה למסלול לימודים.

כתבות אחרונות מבלוג הלימודים
פחד מכישלון

השנים בדרך להשגת תואר אקדמי עשויות להיות תקופה לא פשוטה להרבה מן הסטודנטיות. איזון מורכב בין בית-עבודה-לימודים ותשוקה גבוהה להצלחה בכל המישורים הם תמהיל כמעט

קראי עוד »
איך להכיר חברות בלימודים?

לא משנה כמה שנים אורכת הדרך לקבלת תואר אקדמי, חברות טובות לחצות איתן את התקופה האינטנסיבית הזאת הן מטען להתחבר אליו כשהמוטיבציה אוזלת, כתובת לייעוץ

קראי עוד »
תואר שני בטיפול רגשי

טיפול רגשי הוא תהליך שנועד כדי לסייע בתחום הרגשי עבור אנשים מכל גווני האוכלוסיה הסובלים מקשיים שונים. לימודי תואר שני בטיפול רגשי מכשיריםי מטפלים ומטפלות

קראי עוד »
a6
חוי ארנפלד,
איתך כל הדרך אל התואר
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם חוי >>

מענה מיידי!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם